x
Taxatie | Juwelier Brummer

Taxatie

 

U kunt bij ons al uw taxaties snel en vakkundig laten uitvoeren. U krijgt een volledig taxatierapport geschikt voor uw verzekering, voor onderlinge verdeling of op basis van de executiewaarde.

 

Uiteraard bestaat ook de mogelijkheid bij ons binnen te lopen als u al jaren nieuwsgierig bent naar de waarde van uw zilveren kandelaar die u geërfd heeft, of het gouden zakhorloge dat u op de vlooienmarkt op de kop heeft getikt.

Wij zijn lid van de Orde van Beëdigde Taxateurs goud- en zilverwerken.

 

Nederlandse Waarborgtekens
Al meer dan zes eeuwen worden er op gouden en zilveren voorwerpen keurtekens afgeslagen. Daarmee is dit een van de oudste vormen van consumentenbescherming. Zelfs een wettelijke bescherming, want de Waarborgwet 1986 garandeert dat een voorwerp met volgens de wet vastgestelde keurtekens het juiste gehalte aan platina, goud of zilver bevat.
Ieder platina, gouden of zilveren voorwerp dat in Nederland wordt verhandeld, moet voorzien zijn van een geldig keurteken. Bovendien mogen de woorden platina, goud, zilver, edelmetaal niet worden gebruikt voor voorwerpen, die niet aan het laagste wettelijke gehalte voldoen.
Keurtekens zijn uw waarborg, uw wettelijke bescherming. Vraag ernaar bij de juwelier of de goudsmid of kijk op de site van de Waarborg Platina,Goud en Zilver.

Hiernaast een overzicht van de Nederlandse Waarborgtekens: